På FaceBook florerar ju massor av olika grupper. Det finns minst en grupp för i stort sett allt. Plus lite till. Den grupp som, åtminstone fram till i går kväll, har varit mest livaktig och där det händer väldigt mycket är gruppen "Vi som älskar klassisk musik". Egentligen känner mig alldeles för okunnig. Hade det varit ett verkligt möte med de personerna hade jag nog bara suttit tyst och lyssnat. Men det är också bra med dessa grupper. Man kan gå med och bara, som en passiv betraktare, suga åt sig av de övrigas kommentarer. Och jag gillar verkligen den gruppen. Jag lär mig mycket och får massor av tips.

Men så i går kväll fick jag syn på en ny grupp: "Vad gjorde dig glad idag?" Jag blev glad bara av att se namnet på gruppen. För det första tycker jag att själva formuleringen är genialisk. "Vad gjorde dig glad idag?" Inte "Har något gjort dig glad i dag?" Gruppens namn understryker att hur jobbig en dag än kan vara så finns det alltid något som glimrat förbi som en ljuspunkt. Det finns alltid något och det behöver inte vara så stort. Det kan räcka med att bara möta ett leende eller att se en fågel.

I den här gruppen finns en stor variation av människor i olika situationer i livet. Olika åldrar, erfarenheter, politiska åsikter, religiösa åskådningar och kulturella bakgrunder. Men har inte samlats runt ett speciellt ämne. Den gemensamma nämnaren är bara att man har en positiv grundsyn och att man älskar livet. 

Jag tycker det här är jättekul. Och även om man inte behöver göra något inlägg varje dag så är det bra att ibland påminna sig själv om de ljusa stunderna i tillvaron och att de faktiskt är ganska många. Och det är vackert att läsa alla inlägg från folk som blivit glada av olika saker. Allt ifrån vårblommor som börjar synas till lyckade cancerbehandlingar.

Vad gjorde dig glad idag?