Spridningen på internet är både skrämmande och lockande. Ett tidigare inlägg jag skrev här och la ut på Facebook fick massor av spridningar och jag såg i statistiken att det hade runt 4 000 träffar. Då var det säkert en del som öppnade det flera gånger men det måste åtminstone vara ett par tusen som läst eller åtminstone öppnat det. Det gör mig nästan lite skrämd. Men så tänker jag, hm, man kanske kan utnyttja det till helt eget syfte.

Nu är det nämligen så här: Jag brinner verkligen för att komma ut och berätta och föreläsa. Det som ligger mig närmast om hjärtat är berättelsen om min mamma, hennes uppväxt och min egen uppväxt tillsammans med henne. Om hennes psykiska sjukdom och tablettmissbruk men samtidigt om försoningen med och kärleken till henne. Det andra är Curt Clemens, konstnären som min mamma jobbade hos under 40-talet och som faktiskt var en av de högst skattade konstnärerna just då. Jag blev färdig med boken om honom i november förra året, på 70-årsdagen efter hans död. 

De båda föreläsningarna har olika målgrupper. Jag vill gärna komma ut på skolor och berätta om min uppväxt, som inte alltid var så rolig. Att få höra någon med liknande upplevelser hade varit fantastiskt för mig att få höra när jag växte upp. Därför vill jag så gärna komma ut och föreläsa i skolor. Jag har föreläst en del på min egen skola men jag vill komma ut mer. Clemens riktar sig mer till föreningar, konstföreningar mm. Jag vill också presentera någon slags föreläsning där jag väver samman min mammas och Clemens liv. Likheterna de emellan är ganska stora. Känsligheten, intellektet, den psykiska ohälsan och missbruket. 

I mina försök att få upp intresset för detta har jag skickat ut information till de gymnasieskolor som finns inom en radie av ungefär 15 mil ifrån mig. Inga svar. Jag har mailat ut en påminnelse där jag vänt mig till elevhälsa och mer personal på skolorna. Inga svar. Jag har mailat till konstföreningar i närheten om Clemens. Ett svar. De skulle återkomma. 

Det har ändå börjar röra sig lite i grytan men inte på grund av mina brev och mail utan på personliga kontakter. Jag var inne på ABF i Tranås och där har jag fått en kväll. Sedan fick jag se att Ödeshög har en konstförening som jag hade missat i mitt mailutskick. Tog då kontakt med fantastiska Camilla Linusson och där satte det fart direkt. Jag ska dit redan nästa månad och berätta om Clemens. Tranåsbygdens konstförening kommer också att få ett besök men det blir nog till hösten. Den kontakten ledde för övrigt till att jag också blev invald i styrelsen.  :-\ Men det blir nog kul. Jag ser fram emot det också.

 


Så, nu tänker jag så här: Om ett blogginlägg kan spridas så här mycket så kanske någon läser det och tänker, hm ... det där låter intressant. Jag tror nämligen att det först och främst är genom muntliga kontakter man får erbjudanden. Sedan kan man hoppas på att det sprider sig ringar på vattnet. Så om någon som läser det här känner någon som känner någon som ... ja, ni vet. Så, hör av er! Tilläggas bör att jag gör mina föreläsningar om Clemens helt gratis (inom rimligt avstånd) mot att jag eventuellt får sälja några böcker. När det gäller skolföreläsningar måste det ju ske på skoltid, vilket innebär att jag måste ta ledigt från mitt ordinarie jobb. Jag vill heller inte försöka kränga böcker till skolungdomar. Där vill jag diskutera ett rimligt pris. 

Titta gärna in på min hemsida. www.strandad.com

Tack!  :-)