Nu kommer det fram. Sverigedemokrater har begått fler brott än invandrare. Det är säkert sant. Beroende på hur man räknar. Om man räknar på ett annat sätt kan man säkert få fram att socialdemokrater har begått fler brott än invandrarna. Eller Sverigedemokraterna. Eller att Moderaterna har begått fler brott än kristdemokraterna. Eller det. eller det...

Varför måste vi hela tiden bekräfta oss själva och tala om för oss själva vad vi står för och att det är något bra?  För mig räcker det med en innerlig övertygelse om människors lika värde. Jag behöver inte manifestera den tanken. Jag behöver inga "bevis". Det räcker med en inre övertygelse. 

Många förfäras över Sverigedemokraternas framgång. Jag också. Jag tycker det känns läskigt. Vi lever i ett land där främlingsfientligheten är ett faktum. Men den fientligheten är säkert lika utbredd inom moderaterna eller hos socialdemokraterna. Jag har många fina vänner som röstar på Sverigedemokraterna. Jag har ännu fler vänner som röstar på andra partier men jag vet inte vad som egentligen rör sig i deras tankar rörande invandrare. De tankarna är kanske mörkare. 

Är det inte en rädsla vi pratar om? En rädsla för vad som håller på att ske med Sverige. I min värld är Sverige en del av världen och det som sker, på gott och ont, måste ske och vår uppgift är att göra det bästa av det. Om världen är god är Sverige en del av den godheten. Om världen är ond måste vi också ta på oss den ondskan.

Oavsett partitillhörighet, varför inte göra det bästa av vårt fina land, utan att smutskasta varandra.